Longfonds Webinars
Longfonds organiseert regelmatig webinars over onderwerpen die ons en onze achterban na aan het hart liggen. Webinar gemist? Kijk de webinars nu terug!
Over de Longfonds Webinars
Een webinar is een online presentatie of workshop van maximaal een uur. Het doel is om deelnemers te informeren en te inspireren over een bepaald onderwerp. De Longfonds webinars worden gegeven door wetenschappers, longartsen en zorgprofessionals, bijgestaan door een gespreksleider van Longfonds. Tijdens de webinars is er gelegenheid om vragen te stellen.
Webinar 'Nadenken over toekomst bij COPD' - 6 februari 2025
Leven met COPD betekent omgaan met lichamelijke, maar ook sociale uitdagingen. Met klachten die in de loop van de jaren steeds erger worden. Het is daarom belangrijk om na te denken over de toekomst voor jou en je naasten. Daarover gaat het webinar 'Nadenken over de toekomst bij COPD' op 6 februari a.s.. Lees meer hierover en meld je aan.
Kijk een Longfonds Webinar terug
-
Webinar Grip op je astma!
Bekijk het webinar Webinar Grip op je astma!Hoe kun je je astma onder controle houden? Hoe gebruik je je longmedicatie goed, wat doe je als je klachten verergeren en hoe ga je om met energieverdeling en vermoeidheid? Hierover ging het webinar ‘Grip op je astma’ op 7 mei 2024. Kijk het nu terug.
-
Webinar 'Nadenken over toekomst bij COPD'
Bekijk het webinar Webinar 'Nadenken over toekomst bij COPD'Als je COPD hebt, kun je met onzekerheden en vragen zitten zoals waarom overkomt mij dit, wat is de zin van het leven en waar haal ik kracht uit? Bij een aandoening die niet meer overgaat, is het belangrijk om na te denken over je toekomstige zorgbehoeften. Deze onderwerpen kwamen aan bod tijdens het webinar 'Nadenken over de toekomst bij COPD’ van 6 juli 2023. Kijk het nu terug.
-
Leven met astma bij kinderen
Bekijk het webinar Leven met astma bij kinderenDe invloed van astma op het leven van kinderen is groot. Zo kunnen ze door hun astma niet met alles meedoen, bijvoorbeeld bij het sporten of buiten spelen. Maar ook het simpelweg naar school gaan kan problemen geven. Hierover ging het webinar ‘Leven met astma bij kinderen’ op 2 mei 2023. Kijk het nu terug.
-
Verhoogde kans op hart- en vaatziekten bij COPD
Bekijk het webinar Verhoogde kans op hart- en vaatziekten bij COPDAls je COPD hebt, dan heb je meer kans om later ook een hart- of vaataandoening te krijgen. Hoe groot is dit risico? En hoe ga je om met het hebben van zowel COPD als een hartaandoening? Hierover ging het webinar ‘Verhoogde kans op hart- en vaatziekten bij COPD’ van Harteraad en Longfonds op 21 november 2022.
-
Blijf de baas over je zeldzame longziekte
Bekijk het webinar Blijf de baas over je zeldzame longziekteHeb jij een zeldzame longziekte en vind je het soms lastig om hier zelf de baas over te blijven? Voel je je niet altijd begrepen door jouw longarts? En vraag je je af hoe je hierover het gesprek aan kunt gaan?
Dit kwam allemaal aan bod tijdens het webinar ‘Blijf de baas over je zeldzame longziekte’ op 2 november 2022. Kijk het nu terug.
-
Goed gebruik inhalatiemedicijnen
Bekijk het webinar Goed gebruik inhalatiemedicijnenMensen met een longziekte die hun inhalatiemedicijnen goed gebruiken, hebben meer grip op hun longziekte. Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw inhalator (puffer) juist gebruikt? Dat is niet altijd eenvoudig. Zelfs als je jouw inhalatiemedicijnen al langer gebruikt, kunnen er foutjes insluipen. Hierover ging het webinar ‘Goed gebruik inhalatiemedicijnen’ op 15 september 2022.
-
In gesprek met longwetenschappers
Bekijk het webinar In gesprek met longwetenschappersTijdens het webinar 'LONGFONDS Talk' lieten longwetenschappers dr. Susanne Vijverberg en prof.dr. Dirk-Jan Slebos je op een boeiende manier kennismaken met hun onderzoek. Ook beantwoordden de onderzoekers vragen van kijkers. Dit leverde interessante gesprekken op!
-
In gesprek over leven met ernstige COPD
Bekijk het webinar In gesprek over leven met ernstige COPDTijdens het webinar ging gespreksleider Yvonne Engels in gesprek met longarts Kris Mooren en verpleegkundig specialist Linda Brandjes over vragen die hun patiënten bezighouden. De onderwerpen die zij onder andere bespraken waren: omgaan met kortademigheid, omgaan met zorgen en angsten, praten met de zorgverlener en zorgen voor je naaste met ernstige COPD en zorgen voor jezelf.
-
Long Covid en Naasten
Bekijk het webinar Long Covid en NaastenAls naaste van iemand met Long Covid komt er veel op je af. Hoe zorg je voor de ander maar ook voor jezelf? Vraag je je af hoe je het vol kunt houden, hoe je zorgt voor goede communicatie onderling maar ook naar de rest van je omgeving en hoe je als naaste zelf hulp kunt krijgen? En vind je het lastig om de situatie te accepteren? Deze thema's kwamen allemaal aan bod in het webinar Long Covid en Naasten op 25 november 2021.
-
Bijzonder en niet alleen 2021 - voor mensen met een zeldzame longziekte
Bekijk de webinars Bijzonder en niet alleen 2021 - voor mensen met een zeldzame longziekte9 oktober 2021 vond ons digitale evenement voor mensen met een bijzondere longziekte plaats. De opnamen van de 6 verschillende sessies en de veelgestelde vragen staan online. Handig, als je er niet bij kon zijn of als je een verhaal nog eens wilt horen. Kijk en lees meer over BE, alpha-1, ernstig astma en andere zeldzame longziekten.
-
Mentale klachten en Long Covid
Bekijk het webinar Mentale klachten en Long CovidHeb jij langdurige coronaklachten (Long Covid) en vind je het lastig om daarmee om te gaan? Voel je soms frustratie of verdriet omdat je leven er ineens anders uitziet? Ervaar je onzekerheid over je herstel? Of heb je door de ziekte last van stress, eenzaamheid, somberheid of angst? Deze thema's kwamen allemaal aan bod in het webinar Mentale klachten en Long Covid op 5 oktober 2021.
-
Long Covid en Werk
Bekijk het webinar Long Covid en WerkHeb jij langdurige coronaklachten (Long Covid) en loop je aan tegen problemen bij re-integratie op je werk? Wil je meer weten over je rechten en plichten? En ben je benieuwd hoe je re-integratie kunt aanpakken als je minder energie hebt of hoe je gesprekken met je werkgever of bedrijfsarts voorbereidt? Deze vragen kwamen aan bod tijdens het webinar Long Covid en Werk op 16 september 2021.
-
Online Publieksmiddag
Bekijk het webinar Online PublieksmiddagWil je op de hoogte blijven van spraakmakende ontwikkelingen in het longonderzoek? Op een ontspannen manier vanuit huis kennismaken met de wetenschappers die hard werken aan doorbraken voor longziekten? Dan is het terugkijken van de online Publieksmiddag echt iets voor jou!
-
Cognitieve klachten na corona
Bekijk het webinar Cognitieve klachten na coronaHeb je corona gehad en nog steeds last van cognitieve klachten, zoals vergeetachtigheid, concentratieproblemen en overprikkeling? En wil je graag meer weten over de oorzaak van deze klachten en hoe je ermee omgaat? Deze vragen kwamen aan bod tijdens het webinar Cognitieve klachten na corona op 27 mei 2021, georganiseerd door Longfonds en de Hersenstichting.
-
COPD: wat kan ik zelf doen?
Bekijk het webinar COPD: wat kan ik zelf doen?Wat kan ik zelf doen om een ziekenhuisopname voor een longaanval te voorkomen? Wie kan mij daarbij helpen? En wat kan ik zelf doen als mijn ziekte in een vergevorderd stadium komt? Of als het slechter met mij gaat? Antwoorden op deze vragen kwamen aan bod in het webinar over ‘COPD: wat kan ik zelf doen?’ van 7 april.
-
Herstel na corona
Bekijk het webinar Herstel na coronaHoe ga ik om met langdurige coronaklachten, zoals extreme vermoeidheid? Waar komen al die klachten vandaan? Op welke manier kan ik werken aan mijn herstel? En wie kan mij daarbij helpen? Een ervaringsdeskundige, revalidatiearts, ergotherapeut en fysiotherapeut geven antwoord op deze vragen in het webinar herstel na corona.
-
Reguliere longzorg in coronatijd
Bekijk het webinar Reguliere longzorg in coronatijdHoe verlopen afspraken voor mijn longziekte bij mijn vaste zorgverlener in coronatijd? Moet ik met een longziekte mijn medicatie aanpassen? Deze vragen - en meer - werden beantwoord door longverpleegkundige Mariëtte Scholma in het Webinar op 21 september 2020.
-
Astma en allergieën voorkomen door het immuunsysteem te trainen
Bekijk het webinar Astma en allergieën voorkomen door het immuunsysteem te trainenWaarom is het goed voor kinderen om lekker buiten te spelen? Hoe kan boerderijstof ons immuunsysteem 'opvoeden'? Deze vragen - en meer - werden beantwoord door dr. Hermelijn Smits in het Longfonds Webinar op vrijdag 28 augustus 2020.
-
De gevolgen van COVID-19 voor mensen met een longziekte
Bekijk het webinar De gevolgen van COVID-19 voor mensen met een longziekteHeb je met een longaandoening een grotere kans om ziek te worden door corona? Word je ernstiger ziek? En wat zijn de mogelijke gevolgen op de lange termijn? Deze vragen werden beantwoord door dr. Frits Franssen in het Longfonds Webinar op donderdag 9 juli 2020.
Vragen en antwoorden over deelname webinars
-
Jazeker. Het webinar wordt opgenomen. Achteraf terugkijken is voor iedereen mogelijk. Dat wil zeggen dat je het webinar ook kunt terugkijken als je je niet hebt aangemeld.
Als het webinar is geweest, zal er een link onder het kopje 'Webinar gemist?' verschijnen. Als je daarop klikt, kom je terecht op een webpagina waarop je de opname van het webinar direct kunt bekijken. Ook kun je daar de antwoorden op de top 10 meestgestelde vragen tijdens het webinar lezen.
-
Mocht je plotseling toch niet kunnen inloggen op het tijdstip van het webinar, dan hoef je je niet af te melden. Je kunt later, op een tijdstip naar wens, via deze webpagina het gemiste webinar terugkijken.
-
Leuk dat je je wilt aanmelden voor een van onze webinars! Alle webinars zijn voor iedereen toegankelijk, dus ook als je geen lid bent van het Longfonds.
-
Als je je hebt aangemeld voor het webinar, ontvang je enkele dagen voor aanvang van het webinar een e-mailtje met daarin een knop 'Naar het webinar'. Dit is een linkje naar het webinar. Om deel te nemen aan het webinar, klik je enkele voor aanvang op deze knop.
Uitgebreide uitleg1. Klik enkele minuten voor aanvang van het webinar op de knop 'Naar het webinar'.
2. Je komt nu terecht op een webpagina. Klik hier op ‘Bekijken op het web’ als je geen Microsoft Teams applicatie hebt. Heb je wel de applicatie? Klik dan in de pop-up bovenaan de webpagina ‘Microsoft Teams openen’.
3. Onder de grote knop ‘Aanmelden’ vind je ‘anoniem deelnemen’. Kies ‘anoniem deelnemen’.
4. Wanneer je dit hebt gedaan, neem je deel aan het webinar.Deelnemen aan het webinar via een iPad of iPhone, kan alleen als de Teams-app is geïnstalleerd.
Er zijn 3 opties:
1. Heb je de Teams-app al geïnstalleerd? Geen probleem: het webinar opent automatisch na het klikken op de link.
2. Heb je de Teams-app al geïnstalleerd maar je bent niet ingelogd? Geen punt. Meld je aan via een naam (je hoeft niet in te loggen).
3. Heb je de Teams-app nog niet geïnstalleerd? Download de gratis Microsoft Teams-app in de appstore en meld je aan via een naam (je hoeft niet in te loggen).Instructies inloggen Teams Webinar.pdf -
Enkele dagen voordat het webinar plaatsvindt, ontvang je een link.
Tip: houd ook je spam-inbox in de gaten, want het kan zomaar zijn dat de e-mail daar per ongeluk in terecht is gekomen.
-
Longfonds verzorgt geen accreditatie op de webinars die wij organiseren. Een uitzondering hierop zijn de webinars die Longfonds in samenwerking met andere organisaties aanbiedt. In deze situatie kan het voorkomen dat accreditatiepunten wel onder voorwaarden te behalen zijn met de webinars. Dit is op te vragen bij de organiserende partij, wij kunnen hier helaas geen overzicht van bieden.
Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met Chronisch ZorgNet, accreditatiepunten zijn aan te vragen, voorwaarde is dat het webinar live gekeken wordt.
Gratis nieuwsbrief
✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden
Ruim 100.000 mensen gingen je voor!
Stuur mij nieuws en tips