Weekend van de Wetenschap 2024

Tijdens dit landelijke event openen universiteiten, onderzoeksinstellingen en ziekenhuizen hun deuren. Je kunt er een uniek kijkje achter de schermen nemen. Verschillende van deze instellingen werken met Longfonds samen aan essentieel longonderzoek.

Weekend van de Wetenschap

Over Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap vindt jaarlijks plaats in het eerste weekend van oktober en valt dit jaar op 5 en 6 oktober. Het event wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Programma

Er worden meer dan 1800 activiteiten door het hele land georganiseerd. Dit jaar opent minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Eppo Bruins, Weekend van de Wetenschap. Bekijk het volledige programma.

Longonderzoek

Longfonds jaagt belangrijke medische doorbraken voor chronische longziekten aan. Kun je tijdens het Weekend van de Wetenschap geen instelling bezoeken maar heb wél interesse in longonderzoek? Dan raden we het terugkijken van onderstaande webinar van harte aan. Hierin laten longwetenschappers dr. Susanne Vijverberg van het Amsterdam UMC en prof.dr. Dirk-Jan Slebos van het UMCG je op boeiende wijze kennismaken met hun onderzoek:

Een wereld zonder longziekten

Hiervoor zet Longfonds zich in. We willen beschadigd longweefsel herstellen en longziekten voorkomen. Daarom investeren we in wetenschappelijk onderzoek.

Doneer nu
Onderzoekers in lab