Webinar Astma en hoesten

Hoesten is een bekende klacht bij veel mensen met astma. Hebben we het over een prikkelhoestje, praten we over een hoest met veel slijmproductie, of juist een vastzittende hoest? Op dinsdag 19 november staat het thema Astma & hoesten centraal tijdens het gratis webinar van de astmaVereniging Nederland en Davos (VND).

Webinar astmaVereniging Nederland en Davos

Eigenlijk is hoesten een mooi beschermingsmechanisme van ons lichaam, maar wanneer je veel en vaak of misschien wel chronisch hoest heeft dat heel veel impact op de kwaliteit van leven. De klacht hoesten is niet specifiek voor astma, het hoesten kan ook een andere oorzaak hebben. Maar terugkerend hoesten wordt wel vaak veroorzaakt door astma.

Tijdens dit webinar bespreekt dr. Niels Patberg, longarts, het onderwerp (chronisch) hoesten en astma. Hij gaat met ons in gesprek over hoesten, oorzaken, verschillende ‘soorten’ hoest en wat mogelijke behandelingen/oplossingen zijn. Ineke van Dijk-Hoen zal haar eigen ervaringen met hoesten delen.

Sprekers

  • Niels Patberg, longarts, Isala Zwolle
  • Ineke van Dijk-Hoen, ervaringsdeskundige
  • Marjo Poulissen-Erinkveld, gespreksleider

Praktische informatie en aanmelden

  • Datum: 19 november 2024 
  • Tijd: 20.00 uur 
  • Duur: 1 uur

Aanmelden kan via de website van de VND: www.nederland-davos.nl

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu gratis 2x ons magazine LONGWIJZER. Hierin staan ervaringen, tips en alle ontwikkelingen over longziekten. Meld je snel aan. De oplage is beperkt.

Bestel nu gratis
LONGWIJZER magazine