Vragenlijst medicijnwissels

Vorig jaar september zijn afspraken gemaakt om het onnodig wisselen van inhalatiemedicijnen tegen te gaan. Longfonds vindt het belangrijk om te monitoren of deze afspraken goed worden toegepast door artsen, apothekers en zorgverzekeraars. Wat merk jij van deze afspraken in de praktijk?

Peiling medicijnwissel

Begin dit jaar hielden we al een tussentijdse peiling. Daaruit kwam naar voren dat artsen, apothekers en zorgverzekeraars de afspraken nog niet overal toepassen. Nu, een jaar nadat de afspraken zijn vastgelegd, willen we opnieuw kijken hoe het hiermee staat.

Laat ons weten wat jij merkt van de afspraken over medicijnwissels door het invullen van onze vragenlijst. De resultaten van deze vragenlijst gebruiken wij om alle betrokken partijen scherp te houden.  

Naar de vragenlijst 

Wat kun je doen bij ongewenste medicijnwissels?

Heb je te maken met een ongewenste medicijnwissel? Ga het gesprek hierover aan met de apotheker en wijs hem/haar op de afspraken die zijn gemaakt: www.Longfonds.nl/medicijnwissel. Ervaar je negatieve gevolgen van een nieuw medicijn en wil je absoluut niet wisselen? Overleg dan met je huisarts of longarts.

Mocht je er niet uitkomen, dan kun je je probleem melden bij het Meldpunt van Longfonds: www.longfonds.nl/meldpunt. Hoe meer meldingen we ontvangen, hoe beter wij de belangen van patiĆ«nten kunnen behartigen. 

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu gratis 2x ons magazine LONGWIJZER. Hierin staan ervaringen, tips en alle ontwikkelingen over longziekten. Meld je snel aan. De oplage is beperkt.

Bestel nu gratis
LONGWIJZER magazine