Lotgenotencontact

Jullie weten als geen ander dat lotgenoten contact belangrijk is voor mensen met een longziekte.

Lotgenotencontact omslag

‘Breng lotgenoten samen’

Servicepunt Lotgenotencontact

Ook uit eigen onderzoek van Longfonds onder ruim 2.000 mensen met een longziekte blijkt dat een ruime meerderheid graag contact wil met lotgenoten.

Daarom breiden we dit najaar ons aanbod van lotgenoten contact uit met nieuwe mogelijkheden. Dat gaan we doen naast de Longpunten en het online contact dat we steunen via ons Longforum. Het gaat dan om activiteiten die mensen zelfstandig kunnen organiseren, met ondersteuning van ons nieuwe Servicepunt Lotgenotencontact. Denk aan activiteiten zoals een koffie-ochtend bij iemand thuis, samen een wandeling maken, een uitje beleven of samen zingen.

8 oktober: start van de campagne ‘Breng lotgenoten samen’

Om nieuwe organisatoren te werven voor deze activiteiten starten we op 8 oktober met een campagne. Deze campagne gaat over de betekenis van lotgenoten contact en moet duidelijk maken hoe waardevol het is om mensen met longziekte samen te brengen.  

We treden naar buiten met een artikel in Longwijzer, advertenties op Facebook en Instagram, campagnepagina’s op Longfonds.nl, online informatiebijeenkomsten, activiteitenkaarten e.d.

Het nieuwe Servicepunt Lotgenotencontact van Longfonds ondersteunt nieuwe organisatoren op afstand en helpt hen met tips over werving van deelnemers, de organisatie, de promotie, de financiering van activiteiten én met publicaties op ons activiteitenplatform op Activiteiten | Longfonds. Dat is de plek waar ook jullie Longpunten gepubliceerd worden