Longfonds breidt aanbod lotgenotencontact uit

Begrepen worden in je zorgen en beperkingen. Tips uitwisselen. Leren van elkaars ervaringen. Contact met lotgenoten is erg belangrijk voor mensen met een longziekte. Want er is niemand die je zo goed begrijpt als iemand die ook een longziekte heeft. Reden voor Longfonds om haar aanbod lotgenotencontact uit te breiden.

Erop uit met lotgenoten

Om beter aan te sluiten bij wat mensen met een longziekte willen, breiden we ons aanbod lotgenotencontact uit met nieuwe mogelijkheden. Het gaat om activiteiten die mensen zelf kunnen organiseren. Zoals een koffie-ochtend, wandeling, uitje of samen zingen.

Ook organisator worden?

Als organisator organiseer je een activiteit voor mensen met een longziekte. Zo breng je lotgenoten bij elkaar. Dat kun je één keer doen of vaker. Het hoeft niet veel van je tijd te kosten en geeft een goed gevoel. En je hoeft het niet alleen te doen.

Nicole

'Erkenning en herkenning'

Nicole organiseert koffie-ochtenden voor mensen met een longziekte. ‘Ik word er blij van om iets te kunnen betekenen voor een ander. Tijdens deze ochtenden ontmoet ik bijvoorbeeld mensen die net de diagnose van een longziekte hebben gekregen. Het is zo waardevol om de tijd te nemen om naar hen te luisteren, hen te helpen hun weg te vinden. Mensen voelen zich erkend en herkend.'

Lees het verhaal van Nicole en andere organisatoren

Longfonds helpt organisatoren graag op weg

Longfonds ondersteunt mensen bij het organiseren van deze activiteiten met onder andere:

  • Activiteitenkaarten met verdiepende informatie.
  • Een gids met handige hulpmiddelen. 
  • Een Servicepunt dat organisatoren ondersteunt en klaarstaat voor vragen. 
  • Promotie op de activiteitenpagina van Longfonds.nl.

Online informatiebijeenkomst

Om nieuwe organisatoren op weg te helpen, organiseert Longfonds online informatiebijeenkomsten. Tijdens deze online informatiebijeenkomst vertellen organisatoren over hun ervaringen. Ook krijg je handige tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan. De bijeenkomst is vrijblijvend: je bent daarna niet verplicht om er iets mee te doen.

De online bijeenkomsten staan gepland op 5 en 18 november, en 3 december. Je kunt je hier aanmelden

Servicepunt Lotgenotencontact

Servicepunt Lotgenotencontact

Heb je nog vragen of extra hulp nodig? Of heb je eigen idee voor een activiteit? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons Servicepunt Lotgenotencontact. Stuur een mail naar lotgenotencontact@longfonds.nl of bel met 033 - 434 1292. Bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur.